شیوع آنفلوانزای پرندگان H۵N۱ در طیور ایران پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ آغاز فروش اقساطی خودرو KMC SR ۳ کرمان موتور از شنبه + جدول فروش (۱۹ مهر ۱۴۰۴) وام عجیب یک کارمند بانک با بازپرداخت بیش از نیم قرن + عکس قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) | بازار خودرو بلاتکلیف ماند گل تازه زعفران در خراسان رضوی امروز چقدر قیمت دارد؟ (۱۶ مهر ۱۴۰۴)‌ پیش‌بینی بانک آمریکایی از قیمت عجیب طلا در سال آینده میلادی مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران: مشترکان پرمصرف منتظر قبض‌های میلیونی باشند تغییر جهت بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ مهر ۱۴۰۴) راهنمای جامع خرید انواع تسمه نقاله شکاف عرضه‌وتقاضای نقره ۵ساله شد | اصلاح قیمت نقره در راه است؟ علت گران‌شدن میوه چیست؟ | رئیس اتحادیه: مقصر میوه‌فروش نیست سهمیه سوخت وسایل نقلیه فرسوده تغییر می‌کند فروش فوری سایپا از روز (یکشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + بخشنامه دلار در یک‌قدمی ۱۱۴ هزار تومانی شدن (۱۶ مهر ۱۴۰۴) حذف ۴ صفر تأثیری بر تورم یا رشد اقتصادی ندارد بازی مافیا - شهروند در بازار کالا‌های اساسی نرخ جدید بنگاه‌های املاک مشخص شد | تعرفه ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول چقدر است؟ قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (چهارشنبه، ۱۶ مهرماه ۱۴۰۴) + لینک پخش زنده واریز بیش از ۴ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی دینار عراق در بازار آزاد مشهد گران شد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ارز ترجیحی؛ زمینه ساز  رانت و  فساد  مخارج مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی | از درآمد پایدار شهرداری تا سلامت و ترمیم حقوق بازنشستگان قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) | اختلاف ۲۰ هزار تومانی قیمت سیب‌زمینی در تره‌بار و سطح شهر طلا در مشهد دوباره در مدار صعود قرار گرفت | ورود دوباره طلا به کانال ۱۱ میلیونی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ۱۰ مقصد اصلی زعفران صادراتی ایران کدام‌اند؟ | زعفران‌های صادرشده به چین تقلبی بودند؟ سکه پیش‌فروشی ۱۲ میلیون ارزان‌تر از بازار آزاد فروش رفت
سرخط خبرها

نکات بهداشتی ذبح دام در عیدقربان | گوشت تازه نباید بلافاصله پس از ذبح دام مصرف شود

  • کد خبر: ۳۳۶۷۳۵
  • ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۲
نکات بهداشتی ذبح دام در عیدقربان | گوشت تازه نباید بلافاصله پس از ذبح دام مصرف شود
رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت با تأکید بر لزوم تهیه دام‌ها از مراکز تحت نظارت سازمان دامپزشکی، گفت: گوشت تازه نباید بلافاصله پس از ذبح دام مصرف شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد زینلی با اشاره به فرارسیدن عید سعید قربان، بر لزوم رعایت نکات بهداشتی برای ذبح دام تأکید و اظهار کرد: درخواست ما از مردم این است که دام را از مراکز مجاز و تأییدشده توسط سازمان دامپزشکی تهیه کنند. میادین مجاز عرضه دام در شهر‌ها و مناطق مختلف، مشخص هستند و مردم می‌توانند به این مراکز مراجعه کرده و دامی که زیر نظر دامپزشکان، به صورت اصولی ذبح شده را خریداری کنند.

وی افزود: اگر ذبح دام به‌صورت غیر بهداشتی، در منازل انجام شود، احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو وجود دارد. این بیماری ویروسی، بیش از دو دهه است که در کشور ما شناسایی شده و جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود.

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت درباره تب کریمه کنگو توضیح داد: عامل اصلی انتقال این بیماری، کنه‌ای به نام «کنه هیالوما» است که در مناطق مختلف کشور وجود دارد. این کنه روی بدن دام قرار گرفته و از آن خون‌خواری می‌کند. دامی که توسط این کنه آلوده شده، ممکن است حامل ویروس کریمه کنگو یا CCHF باشد، در حالی که علائم خاصی از بیماری در دام دیده نمی‌شود. در زمان ذبح دام، ترشحات، خون و بافت‌های آلوده به ویروس می‌توانند منجر به انتقال ویروس به انسان شوند.

این مقام مسئول وزارت بهداشت هشدار داد: اگر این ترشحات از طریق چشم، مخاط یا زخم‌های موجود روی پوست وارد بدن افراد شود، می‌تواند باعث ابتلا به بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو شود. قصاب‌ها و افرادی که بدون دستکش اقدام به ذبح می‌کنند یا روی دست خود زخمی دارند، در معرض خطر بیشتری هستند.

زینلی تصریح کرد: به همه افراد توصیه می‌شود که دام را از مراکز معتبر خریداری کنند و ذبح دام را نیز در همان مراکز انجام دهند. افرادی که اقدام به ذبح دام می‌کنند حتماً باید هنگام ذبح، از وسایل حفاظت فردی مانند ماسک، دستکش، عینک و روپوش استفاده کنند. توصیه می‌کنیم که ذبح دام فقط در مراکز مجاز انجام شود.

رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت با تأکید بر این که گوشت تازه به‌هیچ‌وجه بلافاصله پس از ذبح دام، مصرف نشود، گفت: گوشت دام ذبح شده، باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا با شکل‌گیری پدیده جمود نعشی و افت pH و اسیدی شدن گوشت، ویروس‌ها از بین بروند. پس از این مدت، گوشت قابل استفاده خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: ما طی سالیان گذشته گزارش‌های زیادی داشته‌ایم که زنان خانه‌دار به دلیل قطعه قطعه کردن گوشت و آلودگی گوشت به ویروس، به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند بنابراین داشتن دستکش هنگام تمیز و قطعه قطعه کردن و قرار دادن گوشت در دمای یخچال قبل از مصرف آن، بسیار حائز اهمیت است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->